تماس با مرکز توانبخشی ایرانیان ، مشاوره فیزیوتراپی

آرتروز چیست

آرتروز

آرتروز چیست ( Arthrose ) : بیماری آرتروز شایعترین علت تعویض مفصل در لگن و زانو می باشد که به دلایلی مانند افزایش سن انجام حرکات مکرر در مفصل و فشار های غیر طبیعی به مفصل ایجاد می شود. بیماری آرتروز ممکن است یک یا چند مفصل را به طور هم زمان درگیر کند.

آرتروز چیست

آرتروز برخلاف روماتیسم مفصلی یک بیماری سیستمیک (کل بدن را در بر می گیرد و علاوه بر درگیری مفاصل سایر ارگان های بدن را نیز درگیر می کند.) نیست بنابر .این فقط مفاصل بدن را درگیر میکند.نشانه هایر این بیماری ممکن است در هر سنی ظاهر شود.اما شیوع آن در سنین بالای چهل سال و همچنین در جنس مونث بیشتر است.

هیچ کس نمی داند که چه عواملی باعث آغاز آرتروز میشود اما برخی عوامل به عنوان محرک آغاز بیماری در نظر گرفته می شوند مانند : سن استفاده بیش از حد از مفصل اضافه وزن شلی مفصل نامنظمی سطوح مفاصل و همچنین سطوح مفصلی غیر عادی.

آرتروز

مفاصل لکن زانو دست گردن و کمر بیشتر دچار آرتروز می شوند.تخمین زده شده که بعد از سن ۶۵ سالگی تغییرات مربوط به آرتروز در تصویر رادیولوژی نیمی از افراد جامعه وجود دارد. این در حالیست که درصد کمی از جمعیت نشانه های بالینی بیماری رادارند.علائم بالینی اغلب با آنچه در تصویر رادیولوژی مشاهده میشود مطابقت ندرد به این معنی که بیمار ممکن است درد بسیار زیادی داشته باشد در حالی که تصویر رادیولوژی آرتروز چندان شدیدی را نشان ندهد.

علت اصلی آرتروز تخریب غضروف سطوح مفصلی است.همین طور که سن فرد زیاد میشود غضروف فرد خاصیت کشسانی خود را از دست می دهد و در نتیجه نم تواند مانند قبل نیروهای وارده بر مفصل را جذب کند. سطح مفصلی توانایی ترمیم خود را از دست می دهد.

وقتی این اتفاقات افتاد سطوح مفصلی شروع به نشست می کنند و استخوان زیر مفصل سخت تر می شود که در تصویر رادیولوژی به صورت مناطق سفیدتر قابل رویت است. ممکن است کیست های استخوانی در این ناحیه تشکیل شوند.

 

آرتروز

 

استخوان تغییر شکل پیدا می کند و زائده هایی به نام خار (spur) یا استئوفیت در لبه های استخوان شکل می گیرند. وقتی غضروف مفصلی به طور کامل سائیده شد در نماهای تصویر رادیولوژی دو استخوان تشکیل دهنده ی مفصل به هم نزدیک می شوند. در این حالت حرکت یک استخوان بر روی استخوان دیگر سبب ایجاد سائیدگی بیشتر خواهد شد.

درد مهمترین نشانه آرتروز است. خشکی مفصلی کاهش حرکات و ضعف در اندام ها به دنبال وخیم شدن بیماری بروز می کند. پیشرفت آرتروز در اشخاص مختلف و حتی در مفاصل مختلفق یک فرد متفاوت است.

در برخی افراد ممکن است تغییرات مربوط به بیماری در طول سالیان تغییرات چندانی نداشته باشد.در حالی که برخی از بیماران ممکن است در طی چند ماه به تعویض مفصل برسند.

جراحی تعویض مفصل  زمانی معنا پیدا می کند که به دلیل افزایش درد و محدودیت حرکتسی توانایی تحمل آرتروز امکان پذیر نباشد.

1 دیدگاه برای “آرتروز چیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *